Berichten

Alle berichten geplaatst op onze website op chronologische volgorde van nieuw naar oud.

Een inspirerende mini documentaire

Collega’s uit de VS vertellen een verhaal over moed en doorzettingsvermogen, maar ook over de waanzin en de schade van de covid vaccins.

lees verder →

Waar rook is, is vuur!

Er waren deze zomer veel branden. Met de buitengewone droogte vielen er veel vlammen te bestrijden. Op basis van ervaring stel je jezelf dan de vraag: hoe dat allemaal heeft kunnen gebeuren? Is dat iets voor een complotdenker of de simpele vaststelling van de inhoud van ons werk; waar rook is, is vuur!

lees verder →

Handen af van ons eten

Brandweer voor vrijheid staat pal achter de boeren. Vrijheid betekend niets als een overheid je passie, land, dieren, huis en haard, kortom je leven van je afgepakt.

lees verder →

Vrijheid is niet voorwaardelijk

Het samen geweldloos demonstreren, het massaal simpelweg burgerlijk ongehoorzaam zijn zonder enige vorm van geweld is feitenlijk het veranderen van de realiteit. Het Volk is de democratie. lees verder →

Wij zijn brandweer voor vrijheid

Wij helpen iedereen, overal en altijd.

lees verder →

Wij laten ons zien

Wij zullen ons laten zien en ons laten horen. Alle hulpverleners staan 24/7 klaar voor onze medemens. Dit werk hebben wij gekozen en dit werk doen wij al decennia lang samen.

lees verder →

Appèl

Bij de brandweer begint elke dienst met een appèl. Een appèl om alles wat nodig is te controleren. Een appèl om elkaar te kunnen zien en de taken te verdelen, een belangrijk begin van elke dag. Via deze site doen we appèl op alle brandweermensen. Een appèl op menselijkheid. Elk mens is diep in zijn hart een hulpverlener. Elk mens wil goed doen. Iedereen is op deze manier met elkaar verbonden. Dit is wat ons verbindt.

lees verder →

Op naar 2022

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Er komt een hoop op ons af en in deze tijd van bezinning, terugkijkend op het jaar dat achter ons ligt en het nieuwe jaar dat voor ons staat met al een aantal activiteiten op de agenda, voelen wij ons geroepen om voor 2022 een wens uit te spreken.

lees verder →

Hier ligt de grens

Voor ons is de aantasting van de lichamelijke integriteit een grens. Niemand heeft zomaar het recht deze grens te verleggen. Geen politicus, priester, rechter of ambtenaar heeft het recht lichamelijke integriteit te schenden. Dat is waar overheersing stopt. Dat is waar menselijkheid, intuïtie, geloof en logica samenkomen tot besef. Een collectief bewustzijn. Nooit kunnen mensen lichamelijke integriteit, menselijkheid, vertrouwen en recht op zelfbeschikking worden afgenomen.

lees verder →

Demonstratie tegen het overheidsbeleid

2 januari is er een demonstratie tegen het overheidsbeleid. Na 2 jaar lijken “tijdelijke” maatregelen permanent te worden. De QR toegangspas wordt door verschillende experts gezien als nutteloos. In onze ogen moet goed worden nagedacht of de QR toegangspas wel functioneel is. Toch wil het kabinet de QR toegangspas die strijdig is met de grondwet (maar desondanks onder de spoedwet wordt uitgerold) uitbreiden naar de werkvloer. De gevolgen hiervan kunnen niet worden overzien, maar voorbeelden uit Oostenrijk en Duitsland schetsen een bizar beeld.

lees verder →

Lichamelijke integriteit

Lichamelijke integriteit staat in de wereld van de hulpverlener nooit ter discussie.

lees verder →

Werken aan de visie

Wij willen jullie informeren waar we mee bezig zijn.

lees verder →