Berichten

Alle berichten geplaatst op onze website op chronologische volgorde van nieuw naar oud.

Handen af van ons eten

Brandweer voor vrijheid staat pal achter onze boeren. lees verder →

Vrijheid is niet voorwaardelijk

Het samen geweldloos demonstreren, het massaal simpelweg burgerlijk ongehoorzaam zijn zonder enige vorm van geweld is feitenlijk het veranderen van de realiteit. Het Volk is de democratie. lees verder →

Wij zijn brandweer voor vrijheid

Wij helpen iedereen, overal en altijd.

lees verder →

Wij laten ons zien

Wij zullen ons laten zien en ons laten horen. Alle hulpverleners staan 24/7 klaar voor onze medemens. Dit werk hebben wij gekozen en dit werk doen wij al decennia lang samen.

lees verder →

Appèl

Bij de brandweer begint elke dienst met een appèl. Een appèl om alles wat nodig is te controleren. Een appèl om elkaar te kunnen zien en de taken te verdelen, een belangrijk begin van elke dag. Via deze site doen we appèl op alle brandweermensen. Een appèl op menselijkheid. Elk mens is diep in zijn hart een hulpverlener. Elk mens wil goed doen. Iedereen is op deze manier met elkaar verbonden. Dit is wat ons verbindt.

lees verder →

Op naar 2022

Lieve collega’s,

lees verder →

Werken aan de visie

Wij willen jullie informeren waar we mee bezig zijn.

lees verder →

Hier ligt de grens

Ons brandweerhart spreekt.

lees verder →

Demonstratie tegen het overheidsbeleid

2 januari is er een demonstratie tegen het overheidsbeleid. Na 2 jaar lijken “tijdelijke” maatregelen permanent te worden. De QR toegangspas wordt door verschillende experts gezien als nutteloos. In onze ogen moet goed worden nagedacht of de QR toegangspas wel functioneel is. Toch wil het kabinet de QR toegangspas die strijdig is met de grondwet (maar desondanks onder de spoedwet wordt uitgerold) uitbreiden naar de werkvloer. De gevolgen hiervan kunnen niet worden overzien, maar voorbeelden uit Oostenrijk en Duitsland schetsen een bizar beeld.

lees verder →

Lichamelijke integriteit

Lichamelijke integriteit staat in de wereld van de hulpverlener nooit ter discussie.

lees verder →