Wij zullen ons laten zien en ons laten horen. Alle hulpverleners staan 24/7 klaar voor onze medemens. Dit werk hebben wij gekozen en dit werk doen wij al decennia lang samen.

Voor en door het Volk.

Dit Kabinet flirt openlijk met het invoeren van medische apartheid. De resultaten van verkeerd beleid zijn al merkbaar in een aantal landen om ons heen. Hier verliezen collega’s na jaren trouwe dienst hun baan. Ondanks dat de QR toegangspas geen bewezen effect heeft, lijkt het verder invoeren van medische apartheid een doel op zich te zijn.

Ook in Nederland lijkt het kabinet aan te sturen op het 2G systeem. Wij voorspellen dat de gevolgen desastreus zullen zijn en ertoe gaan leiden dat ook brandweermensen worden geweerd van de werkvloer simpelweg vanwege hun medische status. Dit is ontslag door discriminatie.

Elk mens is ten alle tijden baas over zijn of haar eigen lichaam, slecht bij grote uitzonderingen kan hier inbreuk op worden gemaakt en dan dient dit altijd levensreddend te zijn. Als “vrije keuze” zonder dat iemand bewezen schade aan zichzelf toebrengt leidt tot het verliezen van levensonderhoud is er sprake van dwang. Dit is geen keuze. Dit is onacceptabel en staat volledig los van elke menselijke redelijkheid en logica. Dit is een lijn die nooit overschreden mag worden.

Wij zullen ons daarom laten zien in het rood, wij zullen ons laten horen in het rood. Altijd geweldloos en altijd standvastig. Samen zullen wij er alles aan doen om onze lichamelijke integriteit te bewaren en samen zullen wij discriminatie tegen gaan. Doe met ons mee!

Wil je ook in het rood? ga dan naar de shop en bestel een mooie rode hoodie of een rood T-shirt.